2015/04/26

DIY Cork Mousepad

DIY Cork Mousepad / DIY hiirimatto korkkilevystä


Cork mousepad is easy to make. All you need is a ruler, pen, cork mat and utility knife (and compass if you are making a hexagon shape!). Basically you just cut the cork mat to any shape you fancy with utility knife and ruler and it's ready! (utility knife should be very sharp to avoid cork mat from crumbling) I used cork mat that was 3 mm thick. Instructions for drawing a hexagon with compass from here. I used plain cork, but you can also coat your cork mat with lack or paint if you like.


Hiirimatto valmistuu käden käänteessä korkkilevystä! Tarvitset vain mattoveitsen, korkkia rullassa tai levyllä, viivottimen ja kynän. Mattoveitsen ja viivottimen avulla saat leikattua minkä tahansa haluamasi geometrisen muodon (mitä terävämpi mattoveitsi, sen parempi! Terävällä veitsellä korkkilevy ei murene reunoilta). Korkkilevyn leikkaminen onnistuu myös hyvillä yleissaksilla, joita kannattaa käyttää tehtäessä pyöreitä muotoja. Itse käytin 3mm paksuista korkkilevyä. Kuusikulmion tekemiseen tarvitset myös harpin avuksi, ohjeet kuusikulmion piirtämiseen harpin avulla täältä. Hiirimaton voi myös maalata tai lakata, lakkaus estää hiirimattoa murenemasta hyvin, mutta ainakin oma hiirimattoni on kestänyt hyvin käytössä jo useamman viikon ilman lakkaustakin.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi15/3/16

    Mistä tällaista korkkimattoa saa ?

    VastaaPoista
  2. Hei! Korkkimattoa saa esimerkiksi Helsingissä Hobby Pointista, mahdollisesti myös muista askarteluliikkeistä. Lisäksi Ikeassa myytiin ainakin jokin aika sitten korkkimatosta tehtyjä pöytätabletteja, mitkä sopivat hyvin myös tähän tarkoitukseen, käytännössä ihan samaa tavaraa kuin Hobby Pointissa (tosin askarteluliikkeissä on enemmän valinnanvaraa mattojen koossa ja paksuudessa). Muistaakseni Granit myy myös korkkimattoa rullissa.

    VastaaPoista